2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Obuoliu ir apelsinu uogiene

Ir kasgi nemegsta uogieniu?
Manau jas megsta dauguma,
su skrudintu batonu,
su blynais,
su katik iskeptu ir dar garuojanciu naminiu batonu,
mmm, net seile nutyso :)
taigi, viena diena ir as uzsimanau kazko saldaus ir aromatingo, egzotisko ir lietuvisko tuo paciu, tai taip ir gime si nuostabiai skani ir aromatu gausa pasizyminti uogiene.
Reikes :
0,5 kg. obuoliu
0,5 kg. apelsinu
0,5 kg. cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1 a.s. malto muskato riesuto
0,5 a.s. malto imbiero
gvazdikeliu
vandens
Pirmiausiai nusilupame obuolius ir apelsinus. Obuolius supjaustome kubeliais, nuo apelsinu reikia pasalinti baltaja odele, stengtis kad paliktu tik geltonasis minkstimas, po to taip pat supjaustyti kubeliais. Kadangi, mano obuoliai buvo gana minksti tai as i puoda su 0,5 stiklines vandens pirmiausiai sudejau troskintis apelsinus ant vidutines kaitros ugnies, kai mano apelsinai uzvire ir pradejo skleisti aromata sumeciau ir obuolius, sudejau visus prieskonius, isskyrus cukru, uzdejau dangti, primazinau kaitra ir palikau 20min. troskintis. Tada suberiau cukru ir dar paviriau, kol uogiene truputi pradejo karamelizuotis. Siek tiek praaususia supilsciau i svariai isplautus stiklainius. Stai ir viskas, tiek to mokslo :) O skonis buvo laaabai geras, ypac man patiko gvazdikeliu ir apelsinu duetas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą