2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Grybukai

Mano megstamiausi, mano skaniausi... Kadangi man amzina dieta, tai juos valgau rytais su kava po 1 ar 2, kasdien taip ir laukiu tu rytu, kada galesiu jais paskanauti... :)
Reikes :
200g. sviesto
200g. grietines
2 - 3 kiausiniu
150g. cukraus
1a.s. sodos
0,5a.s. citrinos rugsteles
0,5a.s. malto muskato
0,5a.s. cinamono
0,5a.s. vanilinio cukraus
400 - 500g. miltu
200g.juodo sokolado
50g. pieno
1 kiausinio baltymo
200g.cukraus pudros
1a.s. citrinos sulciu
ivairiu pabarstuku ar aguonu
Kiausinius su cukrumi suplakame iki vientisos mases, suberiame prieskonius. Sviesta istirpiname puode ant silpnos ugnies, kiek ataususi supilame i kiausiniu mase, taip pat sudedame grietine ir vel viska isplakame. Soda nugesiname citrinos rugstele su slakeliu vandens, kai nebegirdime jos "snypstimo" supilame i ruosiama tesla, suberiame miltus (as beriu po truputi vis minkydama, ziuriu pagal situacija, jei ju mazai tai isiberiu dar) ir minkome, tesla turi gautis minksta ir atsokti nuo dubenelio sienu ir nebelipti prie ranku. Kadangi tesla pakankamai riebi, grybuku kepimo keptuve su aliejumi patepu tik pirmaji karta. Kol keptuve kaista, susiformuojame teslos gabalelius (as darau mazdaug nykscio dydzio gabalelius). Kai keptuve ikaitusi, sumaziname liepsna ir dedame juos kepti, po poros minuciu keptuve apverciame,kepame kita puse vis pasukiodami keptuve. Ar iskepe tikrinu mediniu krapstuku. Is sio teslos kiekio iseina apie 80 grybuku.
Puse darbo padaryta, beliko jau ir taip grazius bei skanius grybukus padaryti dar grazesniais ir skanesniais :)taigi : kiausinio baltyma isplakame iki standziu putu, plakti reikes apie 5 minutes, suberiame cukraus pudra ir supilame citrinos sultis, viska ismaisome, turi gautis ganetinai kieta,balta cukrine mase, ta mase, peilio, sauksto, teptuko ar kito irankio pagalba aptepame grybuku kotus ( as tepu su peiliu), pamirkome juos i pabarstukus arba aguonas ir statome ant galvos i skarda su kruopom, kad nudziutu (dar labai patogu juos statyt i kiausiniu dezutes).
Puode istirpdome sokolada su pienu. Kai grybuku koteliai nudziuva, dazome sokoladu galvas (sykart daziau teptuku), statome atgal i kruopas ar kiausiniu indelius, tik sykart galvomis i virsu :)
Stai ir viskas, juos pagaminti labai paprasta, daug paprasciau nei gali pasirodyti is pirmo zvilgsnio :)
Skaniu pusryciu :) ir ne tik :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą