Tartalete su dziovintom slyvom ir sokoladu
Tartaletes labai skanus, bet ganetinai brangus malonumas, kuris man labai patinka,todel karta pagalvojau, nejau nesugebeciau pati jos issikept... Taip viskas ir prasidejo :)
Reikes:
Tesla
100g. kambario temperaturos sviesto
80g. cukraus
1vnt. kiausinio
vanilinio cukraus
200g. kvietiniu miltu
Idaras
100g. dziovintu slyvu
100g. saldaus raudono vyno
50g. persiku uogienes
Glaistas
100g. juodo sokolado
20g. grietineles
zemes riesutai (tinka ir kitokie)
Kadangi mano riesutai buvo nekepinti ir su odele, pirmiausia as juos pakepinau arkaiteje, tai uztruko apie 10min, kol riesutai pradejo skleisti malonu kvapa, tada juos isemiau ir palikau atvesti.
Antras mano zingsnis susipjaustyti slyvas ir apmerkti vandenyje.
Toliau gaminame trapia tartaleciu tesla
Kambario temperaturos sviesta issukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
iki vienalytes mases, kai nebesijaucia cukraus kristalu imusame kiausini ir vel viska gerai issukame. Supilame miltus ir viska gerai isminkome.
Tesla deti ant miltais pabarstyto stalo ir iskocioti keliais centimetrais didesne nei yra kepimo forma. Atsargiai iskloti kepimo forma tesla, svelniai paspaudziant prilipinti krastelius, tesla subadyti sakute, uzkloti ant jos kepimo popieriu, ant popieriaus papilti pupeliu, zirniu ar kitokiu stambiu kruopu. Kisti i orkaite ikaitinta iki 180°C, kepti apie 10min, po to nuimti popieriu ir dar kepti apie 10 - 15 min. (priklausomai nuo orkaites).Iskepusia tartalete atvesinti ir atsargiai issimti.
O kol jos vesta galime pasigaminti idara :)
Suminkstejusias slyvas dedame i puoda, uzpilame vynu ir troskiname, kol beveik nebesijaucia alkoholio, po to sudedame uogiene ir dar keleta minuciu paverdame.
Sokolada islydziau su grietinele (kad nebutu labai tirstas).
Idaras paruostas, tik reikia, kad jis siek tiep pravestu.O tuo tarpu nusilupau nuo riesutu odeles, sukreciau juos i blenderi (trintuva) ir susmulkinau.
Visi komponentai suruosti beliko tik viska sukomponuoti :)
I atvesusia tartalete sukreciau visa slyvu ir uogienes idara, ant virsaus uzpyliau sokolado mase ir apibarsciau smulkintais zemes riesutais.
Buvo labai skanu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą